Vill utvecklas med andra superprogrammerare och ha roligt på jobbet? Då kanske du är den systemutvecklare vi söker …?

Vi söker en eller flera systemutvecklare .Net som ska förstärka teamet. Vi jobbar med kunder inom alla slags verksamhetsområden och vi bygger både små och stora digitala plattformslösningar. En del kunder har vi arbetat tillsammans med i över tio år och det är inspirerande att hjälpa dem utveckla sina processer och affärer.

Hur vi jobbar

När du börjar hos oss kommer du att jobba i ett team där alla delar med sig av sin kunskap. Om det är något man inte kan är det bara att fråga. Då och då så har vi Happy Friday och här delar vi med oss av vårt kunnande med resten av teamet. Alla anställda får också ta sig tid till att utveckla nytt som gynnar företaget på något sätt, lite som Googles 20 %-regeln.

Vi jobbar gärna i nya tekniker, men anpassar oss också till den teknik som våra kunder använder.

Arbetsmetodiken vi använder oss av innebär mockups och inledande designförslag, där vi utgår ifrån kundspecifikation och User Stories för att beskriva det som man ska kunna göra i applikationen. I det sista steget programmerar vi, testar produkten och funktionerna, håller i demonstrerar för kund, gör kodgranskar och jobbar i iterationer och releaser. Genom att använda detta arbetssätt tillsammans med en dynamisk och agil projektledning, gör att projekten blir tydligare och effektivare samtidigt som vi ser till att kunden blir nöjd.

Du kommer att jobba tillsammans med en av våra kaptener (så kallar vi våra projektledare), seniora systemutvecklare och frontend-utvecklare. Vi arbetar nära våra kunder och i vissa projekt även tillsammans med externa utvecklings- och designpartners.

Vår teknologi

Mycket av det vi gör är baserat på Microsoft-miljöer som .NET och C# och vi jobbar ofta i Microsoft Azure. Vi jobbar med en microservices-baserad arkitektur som gärna inkluderar ElasticSearch.

I många av våra projekt kopplar vi ihop stora databaser, som SQL eller NoSQL, med ett bra och fungerande gränssnitt. Vi bygger också komplicerade internlösningar för många av våra kunder. Vi väljer den teknik som ger bäst mervärde för kunden genom att utvärdera tidigare projekt och liknande uppdrag.

I frontend arbetar vi i HTML5, CSS och JavaScript, men verktyg som till exempel SASS, Bootstrap, React och AngularJS.

Vårt arbetsflöde ser ofta ut så här:
Kod -> Byggserver -> Deploy server -> Azure hosting

Stack och teknikval ändras och förbättras ständigt och vi strävar efter att alltid vara öppna för nya idéer och arbetssätt. Stacken är en utgångspunkt för nya projekt där de senaste och bästa teknikerna redan är uppsatta och konfigurerade. Det finns också flera stackar beroende på typ av projekt. Så det enda som återstår är att börja koda!

Spinits arbetskultur

Målet är att skapa och förvalta en god arbetsplats där vi vill vara, jobba och bidra med vår kunskap och kreativitet.

Våra kärnvärden präglar verksamheten, våra arbetsuppgifter och kundrelationer.

  1. Stress och hets är inte vår grej. Om det blir stressigt, ta ett djupt andetag, be om hjälp och försök att hitta en lösning.
  2. Om du kör fast så fråga alltid om hjälp. Alla hjälper varandra och det finns ingen prestige i att “ensam är stark”. Vi utvecklar smarta IT-lösningar genom att vi är bra på att samarbeta och att vi uppmuntrar varandra att tänka tillsammans.
  3. När vi utvecklar nya produkter ligger vi i framkant och vill alltid använda oss av de senaste och bästa teknikerna. Digital utveckling kräver att man provar nya lösningar och vi uppmuntrar alla att testa nytt. Prata gärna med en mer erfaren kollega om hur de ser på ny teknik.
  4. Vi jobbar strukturerat och agilt med scrum som innebär mycket återkoppling vid programmering och utveckling av nya produkter. Det är bättre att ta en sak i taget istället för att försöka lösa allt på en gång. På detta vis ser vi till att utvecklarna mår bra och att kunden får det den vill ha.
  5. När du är nyanställd är målet att du ska ha en mentor så fort som möjligt. Han eller hon kommer att hjälpa dig i dina projekt, titta på all kod och ge feedback flera gånger i veckan.
  6. Var rak och ärlig om en arbetsuppgift inte passar dig. Det går oftast att ändra om admin-teamet vet om det.
  7. Var dig själv och var öppen för andras idéer och acceptera alla andra som de är. Vi är alla unika och kan bidra på olika sätt till arbetsresultatet.

Alla vinner på att ha en god stämning på jobbet, och du är med och skapar den genom ditt sätt att vara. Spinit vill att alla känner sig inkluderade och kan vara sig själva.

Vi söker både dig som är erfaren – eller är nyutexaminerad systemutvecklare

Vårt motto är att vi hjälper dig att utvecklas efter ditt behov, men du är samtidigt den som styr vad du vill fördjupa dig inom.

Vi erbjuder dig flextid och du har stor frihet att bestämma över din arbetstid så länge du har koll på dina uppgifter och möten. Spinits kärnvärden utgår ifrån att eliminera stress, att vi är öppna och transparenta samt att vi lär oss av varandra inom företaget.

Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsutbildning inom systemutveckling eller har liknande erfarenhet. Förkunskaper är viktiga, men vi söker främst dig som vill växa och utvecklas inom din roll.

Vårt företag Spinit grundades 1996 av Martin Liljeberg och Bengt Nilsson. Vi blir fler och fler och är strax över 35 killar och tjejer där de flesta utvecklare jobbar in-house på vårt kontor i Sisjön, Göteborg och några är uthyrda konsulter på företag runt om i Göteborgsområdet.

Tror du att du har rätt erfarenhet och är intresserad av att börja jobba hos oss hör av dig till jobb@spinit.se berätta lite om dig själv och bifoga ett CV.