Inlägg om SSWC

Publicerat Evenemang

En solig dag med Sveriges webbelit

Spinits Viktor Richardson befinner sig på Tjärö i Blekinges skärgård tillsammans med drygt 450 social-webb-entusiaster på Sweden Social Web Camp för att diskutera framtidens webb.

Precis uppkommen från några timmar vid bastuflotten, lagom matt.
Här lite tankar från den sessionsdagen på SSWC, där här lite av dagens lärdomar att dela med mig av.

Copywriter Per Torhammar pratade om content marketing, att skapa intressant innehåll på webben i syfte att öka förtroende och nå de mål ett företag satt upp. Ett exempel som nämndes var Clas Ohlsons gratistidning Fixa Själv, som bjuder på tips och inspiration för hemmafixare i syfte att öka förtroende och sälja mer.

Tips för bra content är att hålla en hög trovärdighet med hjälp av noggrann research och se till att man är aktuell och uppdaterad. Att googla är bra research, men en telefonintervju eller en offline-källa som en bok kan vara en riktigt bra förtroendeboost för ett blogginlägg eller vad man vill tillföra. Sant, relevant och intressant är några budord att notera.

En annan intressant session var en lite mer teknisk rotad diskussion med Andreas Ahrens om säker lösenordshantering, som är ett ständigt diskuterat problem. Keepass, 1Password och Lastpass är några nämnda tjänster som vid bra användande både ökar den personliga säkerheten och gör det bekvämare att hålla ordning på sina lösenord. Själv har jag använt Lastpass i några år och är hyfsat tillfredsställd. Men vi har en bit kvar innan vi nått en säker webb.

Själv höll jag en session om ord, termer och dess definitioner inom teknikvärlden. En givande gruppdiskussion om varför vi nöjer oss med tafatta ord som t.ex. smartphone och surfplatta, och hur telefoni, TV och radio är ord som till stor del ändrar betydelse.

Imorgon är en ny dag med nya sessions. Ha en trevlig kväll, det ska jag.

// Viktor (@Envictr)

Publicerat Evenemang
SSWC 2011, Foto: Tomas Wennström
foto: Tomas Wennström

Camping för den sociala webben

Imorgon börjar 4:e upplagan av Sweden Social Web Camp. Spinits Viktor Richardson reser till Tjärö i Blekinges skärgård för att mingla, mysa och diskutera med över 400 andra campande webbentusiaster på vad som skulle kunna betraktas som webbsveriges svar på politikernas Almedalsveckan.

SSWC, som det också är känt som, startade 2009 och är Sveriges största så kallade unconference, eller knytkonferens. Detta lite annorlunda konferenskoncept går ut på att alla deltagare är lika mycket publik som föreläsare. Den som vill dela med sig av sina kunskaper, tankar och diskussioner får hålla sin egen session om det som engagerar dem inom den sociala webben.

På så vis blir helgen precis vad alla tillsammans gör det till. Och då skadar det givetvis inte att det hela sker på en mysig ö med tält, får, bastuflotte och mycket yta för lek, bad och äventyr.

Håll ett öga här i bloggen de närmsta dagarna då Viktor lovat att ge lite rapporter om vad det pratas om på Tjärö.