Publicerat Personligt

Vi välkomnar Petter Fagerlund – som gillar försäljning, idrott och vill se mer nytta med Blockchain-tekniken

Kort intervju med Petter Fagerlund – vår nya säljare och affärsutvecklare.
Hej och välkommen till Spinit. Nu efter ett par månader in i jobbet så är det dags att presentera dig kort här på bloggen.

Hur brukar du beskriva dig själv i ett par meningar?

– En positiv, överambitiös och extremt envis person beskriver mig rätt bra. Främsta intressen förutom IT är idrott och då främst fotboll och boxning. Jag gjorde en ”comeback” på fotbollsplanen efter 12 år för Järnbrott i division 7 nu för någon vecka sedan och stortrivs. Programmering är riktigt spännande och jag skriver en hel del kod själv på fritiden, främst i Ruby och Javascript för tillfället, men tittar även lite på att gå över till C#. Annars tycker jag själv att jag är jordnära och enkel att ha att göra med, kan vara lite ”fyrkantig” ibland när det gäller vardagsstruktur och städning hemma.

Vad gjorde du innan du började jobba här på Spinit?

– Jag jobbade på Academic Work i Oslo och byggde upp en kundportfölj på ungefär 100 kunder som jag hjälpte med bemanning och rekryteringstjänster. Cirka 50% av uppdragen jag arbetade med var just att hitta duktiga utvecklare för att utveckla existerande system. Så IT är ett område som jag har erfarenhet av, och framförallt tycker är fantastiskt kul.

Vad gör du just nu?

– Nu jobbar jag med försäljning och besöker så många kunder jag bara kan för att se hur vi kan hjälpa dom att uppnå sina visioner inom it och systemutveckling. Sedan håller jag delvis också på och jobbar med rekrytering eftersom efterfrågan är stor så är bra personal viktigt, och vi behöver växa med fler duktiga utvecklare.

Hur har den första tiden på jobbet varit?

– Annorlunda! Mest för att det är stor skillnad på att sälja bemanning jämfört med mer lösningsbaserad försäljning. Det har varit lärorikt för jag har fått sätta mig in i nya teknologier vilket är lite som att kasta ved på elden med mitt it-intresse. Sen är det riktigt kul att hjälpa kunder utveckla sin affär genom att bli mer digitala, och hjälpa dem ligga steget före sin egen marknad och konkurrenter.

Har du några tips till dem som pluggar idag som vill jobba inom IT i framtiden?

– Var orädd, se inte utveckling som en svår grej. Jag själv började utveckla ordentligt för cirka ett år sedan och tog en kortare intensiv utbildning i Miami, och det är bland det mest givande jag har tagit mig ann. Självklart måste man lägga ned mycket tid för att bli bra, men det öppnar upp för ett helt nytt sätt att tänka. Sen tycker jag det är självklarhet att man har ett utvecklarintresse även om man jobbar med försäljning. Man får då en bra förståelse för vad som krävs, och vad som är den bästa lösningen för kunden.

Har du något specialintresse inom IT?

– Skulle vilja lär mig mer om Blockchain. Jag tror den tekniken kommer att revolutionera många branscher framöver. Vi har ett par killar här på Spinit som har ett stort intresse för Blockchain och SOLID, och jag hade gärna sett att vi inom kort involverade oss i ett projekt med en kund där vi kan applicera tekniken i ett riktigt case.

Tack!

Publicerat Nyheter
Spinit söker personal till sitt kontor i Sisjön. På bilden ser du fem medarbetare.

Vi rekryterar programmerare och IT-kapten till vårt kontor i Sisjön i södra Göteborg

Här på Spinit strävar vi efter att välkomna våra medarbetare och kollegor som de är just idag. Vi letar inte efter människor som är på ett speciellt sätt, har en speciell bakgrund eller har en unik utbildning. Du behöver inte vara en naturlig ledare eller en driftig multi-talang. Det som förenar oss här är att vi gillar att programmera och hela tiden vill utforska och lära oss mer om digital teknik.

Spinit startades för över 20 år sedan. Vi har överlevt it-kraschen och har växt långsamt i både med och motgång. Vårt mål är att vara runt 40 personer, för tillfället är vi strax över 35. Vi är baserade i Sisjön i södra Göteborg. De flesta utvecklare jobbar in-house på vårt kontor i Sisjön i södra Göteborg och några är uthyrda som konsulter på företag runt om i Göteborgsområdet.

Kunderna kommer till oss när de behöver något extra för sina digitala webblösningar och vi jobbar både med små och stora projekt. Vi har valt att basera det mesta som byggs på .Net, men vi anpassar oss också efter våra kunders teknikbehov.

Här på Spinit jobbar människor med olika erfarenheter och olika livshistorier. Veganer samarbetar med köttälskare. Dina erfarenheter, både bra och dåliga, kan vara stor tillgång för oss. De flesta som jobbar här fokuserar på programmering och så har vi ett litet administrativt team på fyra personer.

Vi försöker hitta alla sorters personligheter när vi söker efter programmerare. Du kan vara tyst, eller pratsam. Vi har jobb för dig. Du kan ha stora ambitioner eller vara lite med diskret i det du önskar, du kommer att passa in här. Vi söker dig som är lite mer känslig, eller dig som har skinn på näsan. Vi behöver en bra mix för att hitta en god balans.

När man tittar på fördelningen mellan män och kvinnor så ser det verkligen inte bra ut för oss. För tillfället har vi två kvinnor som programmerar och ungefär 27 manliga programmerare.

Vi har inte lyckats med att rekrytera fler kvinnor under åren. Kanske beror det på att många kvinnor inom IT väljer att jobba med andra uppgifter och släpper programmeringen för att bli kravställare eller projektledare? Vi jobbar på det, men det är inte ett enkelt problem att lösa.

Arbetskulturen som vi uppmuntrar är byggd på att vi är stabila, har ett hållbarhetsperspektiv, och vi fokuserar på att vara en bra och schysst arbetsgivare. Vi gillar att planera väl och det gör att vi inte behöver stressa ihjäl oss när vi ska leverera projekt.

Våra kärnvärden

Vi drivs av våra kärnvärden som präglar verksamheten, våra arbetsuppgifter och kundrelationer.

  1. Stress och hets är inte vår grej. Om det blir stressigt, ta ett djupt andetag, be om hjälp och försök att hitta en lösning.
  2. Om du kör fast så fråga alltid om hjälp. Alla hjälper varandra och det finns ingen prestige i att “ensam är stark”. Vi utvecklar smarta IT-lösningar genom att vi är bra på att samarbeta och att vi uppmuntrar varandra att tänka tillsammans.
  3. När vi utvecklar nya produkter ligger vi i framkant och vill alltid använda oss av de senaste och bästa teknikerna. Digital utveckling kräver att man provar nya lösningar och vi uppmuntrar alla att testa nytt. Prata gärna med en mer erfaren kollega om hur de ser på ny teknik.
  4. Vi jobbar strukturerat och agilt med scrum som innebär mycket återkoppling vid programmering och utveckling av nya produkter. Det är bättre att ta en sak i taget istället för att försöka lösa allt på en gång. På detta vis ser vi till att utvecklarna mår bra och att kunden får det den vill ha.
  5. När du är nyanställd är målet att du ska ha en mentor så fort som möjligt. Han eller hon kommer att hjälpa dig i dina projekt, titta på all kod och ge feedback flera gånger i veckan.
  6. Var rak och ärlig om en arbetsuppgift inte passar dig. Det går oftast att ändra om admin-teamet vet om det.
  7. Var dig själv och var öppen för andras idéer och acceptera alla andra som de är. Vi är alla unika och kan bidra på olika sätt till arbetsresultatet.

Alla vinner på att ha en god stämning på jobbet, och du är med och skapar den genom ditt sätt att vara. Spinit vill att alla känner sig inkluderade och kan vara sig själva.

Hur vi jobbar

Flextiden gör att du har stor frihet att bestämma över din arbetstid så länge du har koll på dina uppgifter och möten. Vid behov går det bra att jobba hemifrån, om det fungerar för den fas som projekten befinner sig i. För dig som gillar att träna på gymmet ligger det ett på andra sidan gatan. Spinit är också ansluten till IT & Telekomföretagens kollektivavtal.

Som arbetsgivare är Spinit mån om att skapa en bra arbetsplats där vi vill vara, jobba och bidra med vår kunskap och kreativitet. Allas erfarenheter är värdefulla i en miljö där vi alla prestigelöst bidrar till ett gott samarbete. Det är grunden till att vi bygger riktigt bra digitala produkter.

Mer information om tjänsterna:

Kapten sökes för IT-projekt
Systemutvecklare .Net
Frontendutvecklare

Om du tycker att det låter intressant skicka ett email till jobb@spinit.se, skicka med en kort beskrivning om dig själv, vilket jobb det är du söker och ett CV.

 

Publicerat Personligt

Möt Johannes – med genuint intresse och kunskap om gränssnittsutveckling

Kort intervju med Johannes – en av Spinits nya gränssnittsutvecklare

Hej och välkommen till Spinit. Nu efter ett par månader in i jobbet så är det dags att presentera dig kort här på bloggen.

Hur brukar du beskriva dig själv i ett par meningar?

– Jag är positiv person som gillar nya utmaning och digital design. På fritiden har jag ett stort sportintresse, framförallt att följa fotbollsklubben Arsenal men även spela innebandy.

Vad studerade du innan du började jobba här på Spinit?

– Jag pluggade den 3-åriga utbildningen Grafisk design och webbutveckling på Jönköpings tekniska högskola. Där fick jag bland annat lära mig om webbutveckling, gränssnittsdesign, marknadsföring och informationsarkitektur. Vissa av dessa ämnena hade jag med mig redan får gymnasiet men detta blev på en mer avancerad nivå. Efter utbildningen valde jag att åka till Kanada en termin och studera relaterade kurser. Kanada var spännande och där träffade jag andra studenter från andra delar av världen. Betygssystemet är annorlunda annars är undervisningen där ganska lik som hemma.

Vad jobbar du med nu?

– Just nu jobbar jag med ett ecommerce-projekt som bygger på micro-services och ElasticSearch och där utvecklar jag gränssnitt med React och SASS. Samarbetet fungerar mycket bra i projektgruppen och vi jobbar jobbar agilt. Det är första gången jag arbetar på riktigt med React men det har gått fort och smidigt att komma igång. Det finns alltid många med stor kompetens runt omkring och alltid någon att fråga.

Hur har den första tiden på jobbet varit?

– Väldigt bra! Jag har utvecklats väldigt mycket på kort tid och fått ta eget ansvar. Hela upplägget här är bra med bra mentorskap, så att man alltid kan få hjälp och snabbt bli bättre. Jag har snabbt kommit in i att arbeta i större projekt och känner att jag har fått god användning för de projekt jag genomfört både i skolan och på fritiden.

Har du några tips till dem som pluggar idag som vill jobba som gränssnittsutvecklare i framtiden?

– Om man redan har hittat en bra utbildning har man redan kommit långt på vägen, men utöver det handlar det om att ständigt vilja utvecklas. Testa nya tekniker och lär sig saker även utanför skolan. Om man kollar mer på designbiten tycker jag man lär sig väldigt mycket av inspireras av andra, så börja följa personer du tycker är duktiga på Dribbble, Pintrest, Awwwards med mer. Sedan är det bara designa mycket själv och utvecklas.

Har du något specialintresse inom gränssnittsutveckling?

– Min styrka är att jag är bred inom ämnet, det jag är specialintresserad av är mobila gränssnitt. Intresset grundar sig mycket i en symbios mellan skapande processen och sedan känslan av att blir klar med något så att man kan komma vidare och lära sig nytt.

Vilka tekniker ser du fram emot att lära dig mer om?

– Just nu är det fullt fokus på React och SASS, det finns ingen begränsning i hur duktig man kan bli inom gränssnittsdesign. Framtiden får utvisa vad jag kommer utveckla mig mer i.

Tack!

Publicerat Personligt

Möt Oskar Selberg – med genuint intresse och kunskap om Blockchain

Kort intervju med Oskar Selberg – en av Spinits nya systemutvecklare
Hej och välkommen till Spinit. Nu efter ett par veckor in i jobbet så är det dags att presentera dig kort här på bloggen.

Hur brukar du beskriva dig själv i ett par meningar?

– Väldigt mycket energi, extremt driven och målmedveten. Mina främsta intressen är datorer, teknik, driva företag, träna och umgås med min flickvän.

Vad studerade du innan du började jobba här på Spinit?

– Jag pluggade till civilingenjör i datateknik, och tog min master inom software engineering. En stor anledning till att jag valde att läsa Software engineering var för att få ett mer holistiskt synsätt på mjukvaruutveckling överlag och för att förstå både management och utvecklingen.

Vad jobbar du med nu?

– Just nu jobbar jag mot en av våra viktigaste kunder, min nuvarande uppgift är att integrera en ny funktionalitet som ger deras kunder möjligheten att kunna beställa rapporter på hur olika leveranser har gått. Arbetet rör alla olika delar av webbprogrammering; front, middle och back-end.

Hur har den första tiden på jobbet varit?

– Väldigt rolig! Jag har fått lära mig väldigt mycket nya saker, och varit med och deploy:at nya lösningar till kunder, något som blir ännu roligare när man är med från start till mål! Under tiden har jag också lärt känna flera nya personer som har gjort arbetet lättare och roligare, man behöver verkligen inte vara rädd att fråga efter hjälp. Och nu när snön äntligen och våren äntligen börjar komma blir det ju bra bättre!

Har du några tips till dem som pluggar idag som vill jobba som programmerare i framtiden?

– Se till att skaffa en sidosyssla/jobb eller hobby som har med programmering att göra, och var inte rädd att testa nya idéer, det är under studieperioden som man har tid. Varför inte testa att starta ett företag med en kompis för att få se hur det är att driva eget och ragga kunder? När man studerar har man inget att förlora!

Har du något specialintresse inom programmering?

– Mitt intresse är kanske lite udda, jag gillar att lära mig nya programmeringsspråk, detta gör att jag alltid är uppdaterad och har en bred kunskap inom många olika områden. Problemet med det är dock att jag är mindre ”spetsig” inom ett område, men det tycker jag vägs upp genom att jag har en bred kunskap! Jag är också intresserad av design och har designat en hel del webbapplikationer.

Vilka tekniker ser du fram emot att lära dig mer om?

– WebAssembly är jag riktigt sugen på, sedan är det management och mer allmänt C#/.Net och andra backend-tekniker som kanske inte just syns, utan mer dess flöden och systemarkitektur. Sedan är jag väldigt intresserad av block-chain tekniken, jag ser dagligen mängder med möjligheter inte minst hos företag utan också hos samhället. Att kunna applicera block-chain tekniken hade varit riktigt häftigt, och det är något jag ser väldigt mycket fram emot att lära mig mer om och arbeta med.

Tack!

Publicerat Nyheter
Jonas Lindblom, systemutvecklare Spinit

Möt Jonas Lindblom – en av Spinits seniora systemutvecklare med över 20 år i branschen

Sofie Sandell pratar med Jonas Lindblom om hans jobb som sysmteutvecklare på Spinit.

Hur beskriver du dig själv i ett par meningar?

Jag är en av veteranerna här på Spinit och har jobbat med systemutveckling sedan slutet av 90-talet. På fritiden så tycker jag om att resa, spela brädspel, se på film och göra andra roliga aktiviteter.

Om du skulle förklara vad du gör för en 10-åring hur skulle du beskriva ditt jobb då?

En tioåring idag har antagligen ganska bra koll på vad programmering är, jag skulle säga att jag bygger hemsidor och gör datorprogram. Dagens tioåringar har bra mycket bättre koll än vad jag hade på den tiden.

Hur kom det sig att du började jobba som systemutvecklare?

När jag pluggade på Chalmers så läste jag först elektroingenjör, jag kommer från en elektrikerfamilj och brukade sommarjobba som elektriker. Men jag tyckte inte att det var så roligt, utan det var programmeringskurserna som inspirerade mig mest så jag styrde min utbildning åt det hållet. Efter det så började jag jobba som utvecklare och då var det lite mer hårdvarunära programmering av micro-processorer och så. Sen så har jag gått åt mer administrativa system och programmering på en högre nivå med Window-program och webb-programmering.

Hur ser din arbetsdag ut?

Det är ganska varierat. Jag har en del kundkontakt, möten, kommunikation med de som är med i mina team och en del kodande själv också.

Som systemutvecklare så handlar det ju bland annat om att koppla ihop data på olika sätt och få ut relevant information från den data som man har tillgängligt. Hur ser du på utvecklingen och de fördelarna man har fått de senaste 20 åren genom att kunna använda mer data?

Jag tror att många företag sitter på en guldgruva av data utan att veta om det. För oss som försöker få struktur på datan så är det en rolig utmaning att försöka få fram kundnytta av den information som redan finns. Det kan ju handla om hjälp i produktionsplanering, kundanalyser, försäljningsstatistik och prognoser. Det finns mycket roligt man kan göra med den datan som kunden redan har.

Är det stor skillnad på hur man ser på data idag jämfört med 15-20 år sedan?

Jag tror att man är mycket mer medveten om vad man kan få ut av sin data idag. Tidigare så samlade man på sig mer data utan att göra så mycket med den. Idag har vi bättre verktyg för att kunna se olika mönster i den datan vi har och det hjälper oss fatta beslut.

Vilka har varit de bästa projekten du har jobbat med här på Spinit?

Ett av mina favoritprojekt är företaget Conscriptor* som vi har jobbat med i över tio år. Vi har varit med dem på hela resan, sen de startade och tills nu när de har flera hundra anställda.

Bland annat så har vi byggt Dictapool som är kärnan i deras verksamhet och det verktyg alla deras anställda använder. Sen har vi också byggt det som vi kallat dashboard som är en kontrollpanel där vi visualiserar deras data. Här får de en översikt över hur produktionen går, produktionsplanering, vilka typer av kompetenser som de har just nu och en hel del annat, med hjälp av grafer, diagram och listor så skapar man en bättre översikt.

Det jag förövrigt gillar med konsultverksamheten är att man får jobba med projekt i så många branscher, och får lära sig saker om varje bransch. Jag har jobbat i allt från blommor och radio till containerfrakt och fastighetsförvaltning under tiden på Spinit.

*Conscriptor hjälper sjukvården med deras journalhantering och nu jobbar över 200 läkarsekreterare på distans åt drygt 4 000 olika läkare.

Spinit är ett ovanligt it-företag på det sättet att man vill att minst 80% av alla systemutvecklare sitter tillsammans på kontoret i Sisjön. Hur hjälper det dig när du jobbar att ha 25 andra systemutvecklare på kontoret?

Jag tycker att det är jättebra. Det finns alltid någon att fråga om man kör fast och det finns nästan alltid någon som har haft samma problem. Det hjälper verkligen när någon tittar med nya ögon på problemet och när någon kommer med en annan infallsvinkel. Att jobba så här tror jag är bra för alla, både de nyare och de mer erfarna. Det är ett bra sätt att komma in i hur vi jobbar och vi har en bred kompetensbas på samma ställe.

Här på Spinit så har man odlat fram sin egen arbetskultur under åren. Hur beskriver du den?

Vi jobbar mycket tillsammans och hjälper varandra. Det är en platt struktur och det är ingen direkt hierarki här.

Du är ju mentor till en del nya medarbetare. Hur ser du på mentorskap inom systemutveckling?

Det är ett väldigt bra sätt för alla nya att komma in i verksamheten. Att vara mentor innebär att man lägger en del tid på det, både på kodgranskning och försöka lära ut hur vi jobbar – det är inget som kommer av sig själv, utan man får ta tag i det och lägga ner den tiden som behövs. Dilemmat är att man alltid känner att man skulle kunna göra mer, men det är kanske så det är.

Finns det några indikationer eller tecken på när man bör bygga en helt ny webbapplikation istället för att förbättra den som man har idag?

Ett problem kan vara att det är ett riktigt gammalt system med tekniker som inte stöds längre. Vi har till exempel en kund som fortfarande använder program utvecklat i Visual Basic 6, ett föråldrat system som vi håller på att ersätta nu, supporten för Visual Basic 6 slutade 2008.

Om ett system har blivit så komplext och monolitiskt att varje förändring tar för lång tid att göra, det är då man tjänar på att bygga nytt och förenkla och det blir billigare och enklare att underhålla systemet.

Kunden kanske inte vill ta den kostnaden direkt, då går det ju att stegvis byta ut del för del. Strangling kallar man metoden när man bygger upp nya delar efter hand runt den gamla kärnan och till slut så har de nya delarna tagit över och den gamla koden dör.

Vad är dina bästa tips på hur man ska gå till väga när man ska uppdatera en äldre webbapplikation?

Man behöver börja med att göra en rejäl analys av hela systemet och sen se om man ska ta beslutet att göra en hel omskrivning av system eller om man ska använda sig av strangling-metoden då man bygger upp det och bygger ny funktionalitet efter hand.

I vissa fall så får kunden snabbare valuta för pengarna om de bygger om applikationen i små steg, men i andra fall så måste man börja om från början och göra en total rewrite.

Tror du att det finns en risk att systemutvecklare blir ersatta av robotar som programmerar i framtiden?

Nej, inte den närmaste tiden. Men vi har automatiserat mycket av det vi gör så att vi får mycket gratis när vi startar upp nya projekt.

Har du några tips till de som studerar systemutveckling idag?

Försök att vara så bred som möjligt, det är viktigt idag att kunna allt från Java till webbdesign till back-end programmering och databaser. Det tror jag är ett vinnande koncept.

Vilka verktyg och tjänster använder du dig av i ditt arbete som gör din arbetsdag enklare?

Oj, svårt att säga på rak arm… Vi använder till exempel Jira eller Trello för att styra projekten. Sen har vi vissa utvecklingsverktyg som Visual Studio och SQL-server. Vi använder de utvecklingsverktyg som finns i webbläsarna en hel del och Git eller Mercurial för källkodshantering. Jag håller koll på tiden som jag använder för olika projekt med hjälp av Toggl.

Tack!