Innehållshantering – CMS

Ofta vill våra kunder själva kunna hantera innehållet på sin webbplats, vilket kan spara både tid och pengar.

De system som gör detta lätt kallas CMS – Content Management Systems. Det finns ett flertal på marknaden – vissa enkla, andra mer komplexa. Det är viktigt att välja ett system som passar nuvarande och framtida behov, såväl som er IT-policy och interna kompetens.

Ett bra CMS utgör i sig själv en bra grund för en webbplats och kan oftast byggas ut och anpassas efter behov.

Skräddarsydd webbpublicering baserat på webbens bästa

I .Net-miljö finns flera intressanta produkter, som EPiServer och Umbraco.

Vi följer med i utvecklingen och använder gärna så kallade headless-CMS system som till exempel Contentful eller Contentstack. Ofta är det i projekt som är baserade på en microservice-baserat arkitektur som också med fördel kan kombineras med en ecommerce-lösning.

Vi använder ofta EPiServer för mer komplexa system, eller bygger helt skräddarsytt i .Net när det är mer lämpligt utifrån behoven. Vilket verktyg som är bäst för dig avgör du, men vi hjälper gärna till med en rad faktorer, från storlek och funktionskrav till verksamhet och budget.

I LAMP-miljö använder vi i vissa fall WordPress som CMS. I WordPress kan vi bygga alltifrån enklare webbplatser till mer komplexa system med e-handel och skräddarsydda funktioner. Vi kan även använda WordPress för ren innehållshantering och hämta data från WordPress till andra system.

Utvecklingen av olika CMS-system pågår ständigt och vi bevakar den hela tiden för att hålla oss uppdaterade. Allt för att kunna erbjuda bästa möjliga lösning för dina specifika behov.

Hör gärna av dig till

Vill du prata om detta med oss?