Menu icon

En global port för svensk industri

Spinit hjälper Göteborgs Hamn att utveckla sin digitala närvaro och stärker därmed bilden av hamnen som en attraktiv, konkurrenskraftig och hållbar hamn och arbetsplats.

Om Göteborgs Hamn

Göteborgs hamn är Skandinaviens största hamn och en global portal för stora delar av svensk industri. Hamnen har ett fördelaktigt läge på Sveriges västkust. 70 procent av Skandinaviens industri och befolkning finns inom ett avstånd på 50 mil. I det området ryms storstäder som Oslo, Köpenhamn och Stockholm. Totalt passerar nära 30 procent av Sveriges utrikeshandel via Göteborgs hamn.

Vårt uppdrag

Spinit utvecklar och förvaltar den externa webben goteborgshamn.se. Vi har kontinuerligt utvecklat webbplatsen med nya funktioner och ny design och varit en digital sparringpartner sedan 2015.

Genom att stärka företagets digitala närvaro har vi synliggjort hamnen som den globala porten för svensk industri. Vi har bland annat utvecklat möjligheten att, digitalt, se kajplatser och båtar som är aktiva i hamnen. Vi har också tagit fram en digital linjekarta med möjlighet att se vilka andra hamnar i världen som är möjliga att nå med Göteborg som utgångspunkt.

Under 2020 säkerställde vi också att webbplatsen för Göteborgs hamn följer tillgänglighetsstandarden WCAG 2.0. som numer är lagstadgad för myndigheter, landsting, kommuner och andra offentliga aktörer.

Under 2021-2023 byggdes hela webben om med stort fokus på innehåll, karttjänster och den senaste tekniska arkitekturen.

Webbplatsen är utvecklad i .NET och React med Optimizely som CMS-system.

Christer Wahlund

Sales &
Marketing Manager
031-748 30 14christer.wahlund@spinit.se