Webbutvecklare med erfarenhet av PHP och kanske också .NET

Är du sugen på en ny utmaning? Vi söker en webbutvecklande allkonstnär till vårt kontor i Göteborg. 

Vi jobbar bland annat med att stärka våra kunders digitala lösningar. Just söker vi dig som kan PHP och någon som vill jobba med det. (.NET är det vi har mest kompetens på så det är ingen nackdel om du kan det också.)

Vi ser gärna att du har erfarenhet av främst WordPress. EpiServer och headless CMS är ett stort plus i kanten. Du behöver också vara berest inom JavaScript-ramverk såsom React eller Angular. Vi tror också att det är viktigt att ha en känsla för form och färg.

Du skall ha en vilja att hjälpa kunder på den tekniska sidan med drift, domäner samt att från designskisser kunna ta fram nya webblösningar.

I arbetet ingår också att se till att lösningarna fungerar som de skall och kunna utveckla och supporta dessa med jämna mellanrum. Vi ser gärna att du kan kommunicera med kunder direkt. Antingen har du jobbat ett tag eller så är du lite yngre men har en egen vilja att lära dig.

Våra projekt drivs ofta genom agila utvecklingsmetoder som Scrum och andra agila metoder. Du utmanas av att vara en problemlösare och möjliggörare. Och grunden är att du gillar att koda!

Vi erbjuder dig flextid och du har stor frihet att bestämma över din arbetstid så länge du har koll på dina uppgifter och möten. Spinits kärnvärden utgår ifrån att eliminera stress, att vi är öppna och transparenta samt att vi lär oss av varandra inom företaget.

Är du vår webbutvecklande allkonstnär och är intresserad av att börja jobba hos oss hör av dig till jobb@spinit.se berätta lite om dig själv och bifoga ett CV.

Hur vi jobbar

Du kommer att jobba tillsammans med våra kaptener (så kallar vi våra projektledare), system- och gränssnittsutvecklare. Vi arbetar nära våra kunder och i vissa projekt även tillsammans med externa utvecklings- och designpartners.

När du börjar hos oss kommer du att jobba i ett team där alla delar med sig av sin kunskap. Om det är något man inte kan är det bara att fråga. Då och då så har vi Happy Friday och här delar vi med oss av vårt kunnande med resten av teamet. Alla anställda får också ta sig tid till att utveckla nytt som gynnar företaget på något sätt, lite som Googles 20 %-regeln.

Vi jobbar gärna i nya tekniker, men anpassar oss också till den teknik som våra kunder använder.

LÄS OCKSÅ: Sebastian om dynamiska arbetssätt och projektledning

Spinits arbetskultur

Målet är att skapa och förvalta en god arbetsplats där vi vill vara, jobba och bidra med vår kunskap och kreativitet.

Våra kärnvärden präglar verksamheten, våra arbetsuppgifter och kundrelationer.

  • Stress och hets är inte vår grej. Om det blir stressigt, ta ett djupt andetag, be om hjälp och försök att hitta en lösning.
  • Om du kör fast så fråga alltid om hjälp. Alla hjälper varandra och det finns ingen prestige i att “ensam är stark”. Vi utvecklar smarta IT-lösningar genom att vi är bra på att samarbeta och att vi uppmuntrar varandra att tänka tillsammans.
  • När vi utvecklar nya produkter ligger vi i framkant och vill alltid använda oss av de senaste och bästa teknikerna. Digital utveckling kräver att man provar nya lösningar och vi uppmuntrar alla att testa nytt. Prata gärna med en mer erfaren kollega om hur de ser på ny teknik.
  • Vi jobbar strukturerat och agilt med scrum som innebär mycket återkoppling vid programmering och utveckling av nya produkter. Det är bättre att ta en sak i taget istället för att försöka lösa allt på en gång. På detta vis ser vi till att utvecklarna mår bra och att kunden får det den vill ha.
  • När du är nyanställd är målet att du ska ha en mentor så fort som möjligt. Han eller hon kommer att hjälpa dig i dina projekt, titta på all kod och ge feedback flera gånger i veckan.
  • Var rak och ärlig om en arbetsuppgift inte passar dig. Det går oftast att ändra om admin-teamet vet om det.
  • Var dig själv och var öppen för andras idéer och acceptera alla andra som de är. Vi är alla unika och kan bidra på olika sätt till arbetsresultatet.
  • Alla vinner på att ha en god stämning på jobbet, och du är med och skapar den genom ditt sätt att vara. Vi på Spinit vill att alla känner sig inkluderade och kan vara sig själva.

Spinit

Spinit grundades 1996 av Martin Liljeberg och Bengt Nilsson. Idag är vi cirka 45 anställda där de flesta utvecklare jobbar in-house på våra kontor i Sisjön och centrala Göteborg, resterande är uthyrda konsulter på företag runt om i Göteborgsområdet.