Vill du arbeta i framkant – på riktigt?
Är du den frontend-utvecklare vi söker?

Vi behöver förstärka teamet med en frontend-utvecklare. Vi blir fler och fler och är strax över 45 killar och tjejer, där de flesta utvecklare jobbar in-house på vårt kontor i Sisjön och på Kungsportsplatsen mitt i Göteborg och några är uthyrda konsulter på företag runt om i Göteborgsområdet.

Spinit både bygger främst nya system inom alla slags verk­sam­hets­områden. En del kunder har vi arbetat med i över tio år – vi tror på långsiktiga relationer med både kunder och anställda.

Erbjudandet till dig är en spännande arbetsplats, där UX och design är en viktig del av arbetet. Vi har varit med om resan från när design var något man tänkte på i slutet av projektet, tills idag då vi ser den som direkt avgörande för om resultatet kommer att bli användbart.

I alla projekt jobbar vi i team och du som frontend-utvecklare har en viktig roll och hjälper kunden i design­valet. Det bygger på ett nära sam­arbete där du presenterar mockups och färdig design på kundmöten längs hela projektet. Det är viktigt att du kan förklara varför du väljer att göra på ett visst sätt, att du är pedagogisk och att du delar med dig av dina kunskaper.

Att jobba på Spinit

Du kommer alltid ges möjlighet att hålla dig upp­daterad kring ny teknik inom de områden som intresserar dig. Då och då har vi Happy Friday och här så delar vi med oss av vårt kunnande med resten av teamet. Alla anställda får också ta sig tid till att utveckla nytt som gynnar företaget, lite som Googles 20%-regeln.

Som arbets­givare är Spinit mån om att skapa en bra stämning där allas erfaren­heter är värde­fulla och en miljö där vi alla prestige­löst bidrar till ett gott sam­arbete. Det är grunden till att vi bygger riktigt bra digitala produkter.

Vi erbjuder dig flextid och du har stor frihet att bestämma över din arbets­tid så länge du har koll på dina uppgifter och möten. Spinits kärn­värden utgår ifrån att eliminera stress, att vi är öppna och trans­parenta samt att vi lär oss av varandra. Driv­kraften för oss är att testa nya tekniker och att vara med och digital­isera världen.

Vem är du?

Jo, en passionerad frontend-utvecklare som förstår värdet i en god användar­upplevelse och som kan förverkliga det i ett webb­gräns­snitt.

Du är nyfiken och vill hålla dig i teknisk fram­kant med en god känsla för modern webb­design och som kan motivera de design­val du gör.

Som skicklig program­merare, har du bra koll på senaste webb­standarder och god utvecklings­­praxis samt har en utbildning inom ämnes­området, eller en intressant historia i hur du skolade om dig till frontend-utvecklare.

Teknologi

Vi vill att du behärskar moderna webb­standarder, HTML5 och är bekant med någon CSS-pre­processor (LESS, SASS eller liknande).

Arbetet sker ofta i Java­Script-ramverk såsom React, Angular eller Vue.js samt i .NET eller Visual Studio-miljö. Det är därför bra att du har praktisk erfarenhet i hur de fungerar.

Rollen innebär att ta fram design­system och style­guides utifrån wire­frames eller mockups. I nästa steg implementeras de i den utvecklings­miljö och det ramverk som vi har valt för de specifika projekten. Du behöver ha kunskaper i att visualisera användar­flöden, och arbetar främst i team med backend-utvecklare där du förväntas ställa krav och försvara användarens upplevelse.

På Spinit bygger vi allt ifrån interna skräddar­sydda system, publika webb­platser och enkla till avancerade e-handels­lösningar, allt utifrån varje kunds specifika behov. Därför är inget projekt det andra likt. Det är det som gör det så roligt!

Om du känner att det här är något för dig, hör av dig snarast.

Vår rekryteringsprocess är snabb och om vi tror att du passar in hos oss kommer vi att boka in ett möte med dig så fort som möjligt. Skicka gärna in en intresseanmälan och CV till jobb@spinit.se.

Om Spinit AB

Spinit har sedan 1996 hjälpt kunder med webb­lösningar där det behövs något extra. Som en digital utvecklings­partner förenklar och utvecklar vi våra kunders verksamheter. Vi har lång erfarenhet inom tung system­utveckling, IT, design och kommun­ikation – och är något som vi gärna delar med oss av. Vårt företag Spinit grundades 1996 av Martin Liljeberg och Bengt Nilsson.

Våra kunder finns över hela Sverige och Europa och vi arbetar med alla typer av branscher.