Vi har kontinuerligt behov av att förstärka våra team kaptener. Inte en sjökapten, men en kapten som leder IT-projekt. Här på Spinit kallas alla våra projektledare kaptener sedan några år tillbaka. Det hela började med att en av våra kunder sa: “Jag måste kolla med kaptenen”, och sedan dess kallar vi dem som leder våra projekt precis så.

Vårt företag Spinit grundades 1996. Vi växer och just nu är vi strax över 40 killar och tjejer där de flesta utvecklare jobbar in-house på vårt kontor i Sisjön och på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Några är uthyrda konsulter på företag runt om i Göteborgsområdet. Kunderna kommer till oss när de behöver något extra för sina digitala webblösningar och vi jobbar både med små och stora projekt.

Vi söker en person som gillar ordning och reda, och som är bra på att hålla i kontakten med våra kunder. De flesta som jobbar som kaptener idag har en bakgrund som systemutvecklare, men vi är öppna för om du har andra erfarenheter istället.

Som kapten kommer du att vara ett viktigt bollplank för alla team-medlemmar och kunder. Du hjälper till att forma specifikationen och vilka uppgifter den digitala plattformen ska lösa. I det dagliga arbetet pratar du med kunderna, du håller ordning på vad som gjorts i projektet och att man gör rätt saker. Vårt jobb styrs till stor del av deras behov och vi hjälper dem att få en bra digital produkt som förbättrar verksamheten. Några av våra kunder har vi arbetat tillsammans med i över tio år, och det är kaptenerna som håller i kontakterna när vi gör större uppgraderingar av deras system.

För stora uppdrag kan det vara bra att börja med en förstudie över några veckor där resultatet blir ett underlag till offerten. Detta för att bättre kunna uppskatta vad som behöver göras och vilket tidsperspektiv det handlar om.

Du som kapten hjälper alla i projektet att ställa in kompassen i samma riktning och det är givetvis bra om du har erfarenhet av att jobba med olika projektledarmetodiker. Vi tillämpar olika metoder beroende på vilken organisation vi jobbar med. Ibland passar aglia tekniker bäst och andra gånger är det enligt vattenfallsprincipen.

För att bygga och leverera bra digitala plattformar behövs både struktur, ett gott samarbete och kreativitet.

Hur vi jobbar

När du börjar här kommer du att jobba i ett team där alla delar med sig av sin kunskap. Om det är något man inte kan är det bara att fråga. Då och då har vi Happy Friday och här så delar vi med oss av vårt kunnande med resten av teamet. Alla anställda får också ta sig tid till att utveckla nytt som gynnar företaget, lite som Googles 20 %-regeln.

Metodiken som vi utgår ifrån är att först göra en förstudie, därefter planerar vi i detalj och sedan utvecklar vi och testar våra produkter. Det handlar om olika slags systemlösningar, att programmera i olika språk samt använda olika tekniker. Vi har valt att basera det mesta som byggs på .Net.

Tid är viktigt för oss och det gäller att planera varje del i våra projekt väl. I vissa projekt använder vi oss av den agila tekniken ‘planning poker’ när vi planerar. Det är därför du hittar kortlekar lite överallt hos oss. I andra projekt jobbar vi ännu mer grundligt med specifikationen och tar fram en djupare beskrivning av varje delmål. Beroende på kundens behov och typ av projekt, skapar vi den projektplan som leder till ett lyckat resultat.

Flextiden gör att du har stor frihet att bestämma över din arbetstid så länge du har koll på dina uppgifter och möten. Vid behov går det bra att jobba hemifrån, om det fungerar för den fas som projekten befinner sig i. För dig som gillar att träna på gymmet ligger det ett på andra sidan gatan. Spinit är också ansluten till IT & Telekomföretagens kollektivavtal.

Som arbetsgivare är Spinit mån om att skapa en bra arbetsplats där vi vill vara, jobba och bidra med vår kunskap och kreativitet. Allas erfarenheter är värdefulla i en miljö där vi alla prestigelöst bidrar till ett gott samarbete. Det är grunden till att vi bygger riktigt bra digitala produkter.

Arbetskultur

Våra kärnvärden präglar verksamheten, våra arbetsuppgifter och kundrelationer.

  1. Stress och hets är inte vår grej. Om det blir stressigt, ta ett djupt andetag, be om hjälp och försök att hitta en lösning.
  2. Om du kör fast så fråga alltid om hjälp. Alla hjälper varandra och det finns ingen prestige i att “ensam är stark”. Vi utvecklar smarta IT-lösningar genom att vi är bra på att samarbeta och att vi uppmuntrar varandra att tänka tillsammans.
  3. När vi utvecklar nya produkter ligger vi i framkant och vill alltid använda oss av de senaste och bästa teknikerna. Digital utveckling kräver att man provar nya lösningar och vi uppmuntrar alla att testa nytt. Prata gärna med en mer erfaren kollega om hur de ser på ny teknik.
  4. Vi jobbar strukturerat och agilt med scrum som innebär mycket återkoppling vid programmering och utveckling av nya produkter. Det är bättre att ta en sak i taget istället för att försöka lösa allt på en gång. På detta vis ser vi till att utvecklarna mår bra och att kunden får det den vill ha.
  5. När du är nyanställd är målet att du ska ha en mentor så fort som möjligt. Han eller hon kommer att hjälpa dig i dina projekt, titta på all kod och ge feedback flera gånger i veckan.
  6. Var rak och ärlig om en arbetsuppgift inte passar dig. Det går oftast att ändra om admin-teamet vet om det.
  7. Var dig själv och var öppen för andras idéer och acceptera alla andra som de är. Vi är alla unika och kan bidra på olika sätt till arbetsresultatet.

Alla vinner på att ha en god stämning på jobbet, och du är med och skapar den genom ditt sätt att vara. Spinit vill att alla känner sig inkluderade och kan vara sig själva.

Vill du jobba med ett trevligt företag i Sisjön i södra Göteborg så kanske detta uppdraget passar dig?

Skicka in din ansökan på jobb@spinit.se och berätta kort om dig själv och bifoga ditt CV. Vi läser alla ansökningar och om vi kallar dig på intervju försöker vi att boka in ett möte så snart som möjligt.

Om Spinit AB

Spinit har sedan 1996 hjälpt kunder med webblösningar där det behövs något extra. Som en digital utvecklingspartner förenklar och utvecklar vi våra kunders verksamheter. Vi har lång erfarenhet inom tung systemutveckling, IT, design och kommunikation – och det är något som vi gärna delar med oss av.

Våra kunder finns över hela Sverige och Europa och vi arbetar med alla typer av branscher.