Publicerat Tips
Bengt Nilsson, Spinit, porträtt

Hur fungerar det att jobba med en elastisk it-avdelning? Bengt Nilsson från Spinit förklarar

Vårt samhälle blir allt med digitaliserat och medvetenheten om hur detta påverkar oss ökar hela tiden. Spinit har jobbat med flera av våra kunder under många år och vi är med och stöttar dem i deras it-utveckling. Varför väljer då våra kunder att jobba med oss?

Den elastiska it-avdelningen

När vi försöker förklara vad vi gör så brukar vi säga att vi är våra kunders elastiska it-avdelning. Vi anpassar oss efter våra kunders behov och kompletterar dem med erfaren personal och nya kunskaper. Som leverantör följer vi våra uppdragsgivares planering och när de har mycket som ska uppgraderas och levereras så sätter vi in en större arbetsstyrka.

De flesta av våra utvecklare jobbar tillsammans på vårt kontor

Spinits kontor ligger i sydvästra Göteborg och vårt mål är att så många som möjligt av våra medarbetare sitter och jobbar hos oss här i Sisjön. På detta sättet är vi annorlunda mot många andra it-konsulter, vi vill att våra team sitter in-house och jobbar tillsammans och utbyter kunskap med varandra. 

En av våra kunder har inget eget team av systemutvecklare. Däremot så har de flera tekniska projektledare som vi jobbar tillsammans med. Deras it-infrastruktur behöver regelbundet utvecklas, förbättras och underhållas. Vi jobbar tillsammans med deras projektledare och de behöver inte anställa egna programmerare.

Vi sätter oss in i hur våra kunders affärsmodell fungerar

Vår roll när vi hjälper våra kunder att utveckla avancerade webblösningar är att lära känna deras verksamhet, skissa på en lösning tillsammans, bygga den tekniska plattformen, testa att den funkar, och sen när plattformen används så jobbar vi kontinuerligt med underhåll och förbättringar.

En av nycklarna för ett lyckat it-projekt är att vi som leverantör förstår vad våra kunder tjänar pengar på. Alla som jobbar med ett it-system måste sätta sig in i vad kunden gör för att bli lönsamma. Vi ägnar mycket tid åt att alla systemutvecklare i projektet får denna förståelsen.

Spinit har låg personalomsättning

Ett vanligt problem för många företag som har en egen it-avdelning är att de har svårt att behålla sin personal på lång sikt. Många systemutvecklare vill vidare efter att ha jobbat med ett it-system under en tid. Det är förstås helt naturligt att man går vidare i karriären. Men för en it-avdelning så kan det få stora konsekvenser om en kunnig och insatt person försvinner. Det kan göra att de får ett stort kunskapsgap i sin organisation.

Spinit har låg personalomsättning och vi ser alltid till att det finns mellan två till fem systemutvecklare som kan varje kunds system. Detta gör att vi inte riskerar att tappa all kunskap om ett it-system om någon slutar.

Tar med sig kunskap från andra projekt

Vårt arbetssätt gör att alla utvecklarna tar med sig kunskap från andra projekt. På det sätter så korspollinerar vi kunskap och inspiration, och det i sin tur sporrar bra it-lösningar.

Våra utvecklare jobbar fokuserat med våra kundprojekt

En annan anledning till att våra kunder väljer att jobba med oss är att våra systemutvecklare är dedikerade till våra kunders projekt. De har inte massor av andra dagliga arbetsuppgifter att ta tag i, utan de jobbar dedikerat och lägger all sin energi och koncentration på våra kundprojekt.

Mentorskap

På Spinit så har vi alltid jobbat med mentorskap. Erfarna programmerare delar villigt med sig av sin kunskap. Det är alltid ok att fråga någon om hjälp och det är en del av vår kultur.

Vi anpassar oss efter våra kunders behov

Vi anpassar sig till vad som händer ute hos våra kunder och kommer in och hjälper till när det behövs. På det sättet så blir vi den förlängda it-avdelningen och vi ser till att vi har ett antal konsulter som alla kan och förstår våra kunders system.

Våra kunder betalar bara för den tiden de använder

Jobbar man med oss regelbundet så betalar man en summa enligt avtalet och sen betalar man bara för de timmar som vi jobbar med era system. På det sättet så har man kontroll på kostnaderna och kan planera in uppgraderingar och utveckling enligt våra avtal.

Skulle vi säga att vi är unika? Ja, definitivt. Det finns inte många andra företag som på samma sätt som oss erbjuder en elastisk it-avdelning.

8 anledningar till att välja Spinit som samarbetspartner:

  1. Vi bidrar till kontinuitet i utvecklingen av dina avancerade webblösningar genom att vi har personal som kan era system. Det finns alltid mellan två till fem systemutvecklare som kan just era it-system.
  2. Våra systemutvecklare har jobbat med flera olika projekt och har på det sättet byggt upp en bred kompetens som de tar med sig in i era projekt.
  3. Spinit har låg personalomsättning. Det betyder att kunskapen om våra kunders system stannar inom företaget.
  4. Jobbar du med oss så behöver du inte lägga ner massa tid på att rekrytera nya systemutvecklare.
  5. Vi sätter oss in i hur ert företag tjänar era pengar och hur er affärsmodell fungerar.
  6. Som kund betalar du för den tiden som används i projektet.
  7. Du får en flexibel långsiktig it-leverantör.
  8. Spinit tar allt personalansvar.

*******

Ladda ner en PDF-version av artikeln: Spinit – den elastiska it-system leverantören

******

Vill du veta mer kontakta oss idag:
Bengt Nilsson
Telefon: 031-748 30 01, email: bengt.nilsson@spinit.se

Skriv en kommentar


Intresserad? Vi mejlar dig när vi publicerar ett nytt inlägg.

  • Din integritet garanteras.
  • Du kan när som helst välja att avprenumerera genom att klicka på länken i ditt mail.